Wyniki badań naukowych

Analiza trendu genetycznego wybranych populacji bydła holsztyńsko-fryzyjskiego w latach 1995-2013
Krzysztof Kotlarz Joannna Szyda Andrzej Żarnecki
3-12
Walory odżywcze i dietetyczne żentycy – tradycyjnego produktu z mleka owiec górskich
Aldona Kawęcka Marta Pasternak
13-20

Prace przeglądowe

Pochodzenie oraz charakterystyka pokroju i użytkowości kur rasy lakenvelder
Marcin Różewicz Dorota Szablicka
21-31
Naturalne substancje żywieniowe modyfikujące wielkość populacji protistów żwacza u owiec
Aurelia Radzik-Rant Marta Dąbrowska Witold Rant
32-40
Potencjał uprawy pszenjęczmienia (tritordeum) w Polsce oraz jego wartość paszowa i możliwość wykorzystania w żywieniu drobiu
Marcin Różewicz
41-46

Opracowania informacyjne

Jeszcze słów kilka o historii hodowli bydła polskiego czerwonego
Kazimierz Żukowski
47-51
Profesor Stefan Wierzbowski – pożegnanie
Zdzisław Smorąg
52