Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Analiza trendu genetycznego wybranych populacji bydła holsztyńsko-fryzyjskiego w latach 1995-2013
Krzysztof Kotlarz
Joannna Szyda
Andrzej Żarnecki
3-12
Pełny tekst
Walory odżywcze i dietetyczne żentycy – tradycyjnego produktu z mleka owiec górskich
Aldona Kawęcka
Marta Pasternak
13-20
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Pochodzenie oraz charakterystyka pokroju i użytkowości kur rasy lakenvelder
Marcin Różewicz
Dorota Szablicka
21-31
Pełny tekst
Naturalne substancje żywieniowe modyfikujące wielkość populacji protistów żwacza u owiec
Aurelia Radzik-Rant
Marta Dąbrowska
Witold Rant
32-40
Pełny tekst
Potencjał uprawy pszenjęczmienia (tritordeum) w Polsce oraz jego wartość paszowa i możliwość wykorzystania w żywieniu drobiu
Marcin Różewicz
41-46
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Jeszcze słów kilka o historii hodowli bydła polskiego czerwonego
Kazimierz Żukowski
47-51
Pełny tekst
Profesor Stefan Wierzbowski – pożegnanie
Zdzisław Smorąg
52
Pełny tekst