Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Prace przeglądowe
Wkład Instytutu Zootechniki Państwowego Instytutu Badawczego w rozwój i doskonalenie krajowej populacji bydła mlecznego
Jan Trela
Bogumiła Choroszy
Pełny tekst
Wykorzystanie badań grup krwi do oceny zmienności genetycznej w polskich rasach zachowawczych bydła
Tadeusz Rychlik
Mariusz Kościelny
Pełny tekst
Epitopy globulin osocza krwi u owiec jako markery białek i genów w badaniach fizjologicznych, molekularnych i genetycznych
Piotr Krzyścin
Pełny tekst
Charakterystyka wybranych suplementów pożywki do dojrzewania in vitro oocytów ssak
Jolanta Opiela
Pełny tekst
Porównanie uszkodzeń DNA plemników królików transgenicznych i nietransgenicznych
Piotr Gogol
Michał Bochenek
Pełny tekst
Sposoby poprawy właściwości prozdrowotnych mięsa bydlęcego
Monika Zymon
Juliusz Strzetelski
Pełny tekst
Profil histologiczny mięśni ma ścisły związek z jakością mięsa wieprzowego
Anna Bereta
Robert Eckert
Pełny tekst
Polska owca pogórza – ginący element krajobrazu?
Urszula Kaczor
Anna Kosiek
Katarzyna Lasoń
Pełny tekst
Objęcie nowych populacji kur nieśnych programem ochrony zasobów genetycznych zwierząt w Polsce
Jolanta Calik
Józefa Krawczyk
Pełny tekst
Lisy – perspektywy hodowli
Małgorzata Piórkowska
Pełny tekst
Charakterystyka metody wagowej oznaczania suchej masy w paszach
Robert Gąsior
Krystyna Ślusarczyk
Pełny tekst
Wydarzenia
I Podhalańska Wystawa Bydła Polskiego Czerwonego w Maruszynie
Kazimierz Żukowski
Jan Antoł
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Szkockie bydło górskie w Polsce – piękno i użyteczność
Bronisław Borys
Maria Rozwadowska
Pełny tekst