Ograniczenie emisji związków azotu i optymalizacja warunków mikroklimatycznych wraz z efektywnością ekonomiczną gospodarstw jako elementy poprawiające środowisko produkcji zwierzęcej

Results of scientific research

The effectiveness of family farms producing milk depending on the scale of production
Anna Borecka Elżbieta Sowula-Skrzyńska Anna Szumiec
3-8
The sustainable development of family farms of beef cattle
Elżbieta Sowula-Skrzyńska Anna Borecka Grzegorz Skrzyński Anna Szumiec
9-15
Effect of sow manure storage conditions on manure decomposition and ammonia emission
Wojciech Krawczyk
16-22
Developmnet of methods to reduce nitrogen oxides from stored dairy manure
Joanna Pawłowska Agata Szewczyk Jacek Walczak Wojciech Krawczyk
23-29
Cultural sheep grazing in the area of two Carpathian National Parks, Tatra and Pienin
Kamila Musiał
30-37

Review articles

Heat stress in cows and possibilities to improve microclimate conditions in barns (part I)
Andrzej Kaczor
38-42
Physiological and behavioural mechanisms in pigs in response to high ambient temperatures
Dorota Godyń Jacek Nowicki
43-49
Behaviour and productivity of sheep in various housing systems
Paweł Paraponiak Wojciech Krawczyk Jacek Walczak
50-56

Other works

Results of scientific research

Study of impedance, thermal insulation and breaking strength of uniform and mixed wool
Paulina Cholewińska Marta Michalak Anna Wyrostek Katarzyna Czyż Damian Konkol
62-67
Some productive traits of the native breeds of greenleg partridge and yellowleg partridge hens
Józefa Krawczyk
68-72
Calcium content in coomercial UHT milk in Poland
Franciszek Brzóska Bogdan Śliwiński Mariusz Pietras
73-78

Review articles

Characteristics of equine sarcoids
Ewelina Semik-Gurgul
79-84
Products of sheep origin in food quality systems
Joanna Kokotkiewicz Aurelia Radzik-Rant Witold Rant
85-92
Characeteristics of selected fancy breeds of dual-purpose chickens
Krystyna Jakubowska Marcin Różewicz
93-103
Indigenous breeds of heans from Sicly as an interesting example of the diversity of domestic hens
Marta Sosińska-Wielawska Marcin Różewicz Krystyna Jakubowska Dorota Szablicka
104-111
Methods for evaluation of bone tissue metabolism in poultry
Joanna Wojciechowska-Puchałka Dorota Wojtysiak
112-118
Lupin seeds (Lupinus spp.) in poultry feeding
Heinz Jeroch Antoni Lipiec
119-134
Garlic and garlic preparations fed to broilers as a substitute for in-feed antibiotics
Franciszek Brzóska
135-145
Medicinal products of animal origin in folk medicine
Danuta Sztych
146-154

Informative studies

Ocena kulinarna potrawy standardowej z mięsa jagniąt trzech prymitywnych ras zachowawczych: wrzosówki, świniarki i cakla podhalańskiego
Piotr Lenart Bronisław Borys Jan Knapik Paweł Radomski
155-161
Zakres tematyczny obrad i wybrane referaty Szkół Zimowych Hodowców Bydła w latach 1993-2017 (XXV lat)
Jan Szarek Joanna Makulska Zygmunt Gil Krzysztof Adamczyk
162-177
Konferencja Szkoleniowa Hodowców Bydła w Rymanowie
Maria Ruda Janusz Kilar
178-183
Działaność naukowo-badawcza, wdrożeniowa i produkcyjna Zakładu Doświadczalnego Instytutu Zootechniki PIB w Pawłowicach
Marian Kamyczek Jan Trela Bartosz Szymik
184-231
XII Krajowa Wystawa Czerwonego Bydła Polskiego Regionalan Wystawa Królików Rasowych, Szczyrzyc, 9-10 czerwca 2018
Jan Trela Wacław Drożdż Wojciech Rasiński Bartosz Szymik Anna Majewska
232-236
Kolejne sukcesy Zakładu Doświadczalnego Instytut Zootechniki PIB Sp. z o.o. w Chorzelowie
Jan Trela
237-239