Prace przeglądowe

Odnawialne źródła energii pochodzenia rolniczego
Franciszek Brzóska Karol Węglarzy
Uprawa rzepaku i gorzelnictwo zbóż – źródło biopaliw i pasz dla zwierząt
Franciszek Brzóska
Wartość odżywcza wytłoków rzepakowych produkowanych w kraju dla drobiu
Stefania Smulikowska
Wartość pokarmowa i wykorzystanie produktów ubocznych z biopaliw w żywieniu drobiu
Jerzy Koreleski Sylwester Świątkiewicz
Zastosowanie wytłoków z nasion rzepaku w żywieniu świń
Ewa Hanczakowska
Suszony wywar z kukurydzy z w żywieniu świń
Jerzy Urbańczyk Ewa Hanczakowska
Możliwości wykorzystania w żywieniu bydła produktów ubocznych powstających przy głębokim tłoczeniu oleju z nasion roślin oleistych i produkcji bioetanolu
Juliusz Strzetelski
Ochrona zasobów genetycznych zwierząt gospodarskich
Iwona Tomczyk-Wrona
Wartość dietetyczna mięsa króliczego
Dorota Kowalska
Wymagania konsumentów odnośnie jakości produktów zwierzęcych
Katarzyna Maciaszek Juliusz Strzetelski
Historia tuczu przymusowego drobiu wodnego na stłuszczone wątroby – aspekty badawcze i technologiczne
Juliusz Książkiewicz

Wydarzenia - Aktualności

Z wydarzeń naukowych Unii Europejskiej mających na celu wzmocnienie integracji rolniczych ośrodków akademickich
Andrzej Łysak

Wspomnienia

Wspomnienie o Tadeuszu Kukułce - wybitnym hodowcy z Polski Południowej
Jan Szarek Eugeniusz Otoliński

Z czasopism zagranicznych

Schorzenia racic u bydła
Kazimierz Żukowski