Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Prace przeglądowe
Kontrola wiarygodności rodowodów owiec w oparciu o markery genetyczne klasy I
Tadeusz Rychlik
Anna Krawczyk
Pełny tekst
Zastosowanie enzymów rozkładających polisacharydy nieskrobiowe w żywieniu świń
Ewa Hanczakowska
Ewa Koczywąs
Pełny tekst
Wykorzystanie glicerolu pozostałego po produkcji biopaliw w żywieniu zwierząt gospodarskich
Piotr Hanczakowski
Pełny tekst
Rola witaminy C w organizmach ptaków domowych
Małgorzata Dmoch
Magdalena Solan
Pełny tekst
Uwarunkowania przyrodnicze i kulturowe w gospodarce pasterskiej Huculszczyzny i Podhala
Aurelia Radzik-Rant
Maja Wojnarska
Pełny tekst
Zwierzęta gospodarskie w polskiej kulturze ludowej
Danuta Sztych
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Wybrane zagadnienia z zakresu wpływu żywienia owiec i kóz na ich produkcyjność oraz jakość produktów spożywczych na 12. Seminarium FAO-CIHEAM w Salonikach
Bronisław Borys
Roman Niżnikowski
Pełny tekst
Budownictwo inwentarskie Puszty Węgierskiej
Andrzej Drożdż
Małgorzata Z. Wilczkiewicz
Pełny tekst
Z czasopism zagranicznych
Schorzenia racic u bydła
Kazimierz Żukowski
Pełny tekst