Prace przeglądowe

Ocena polimorfizmu markerów mikrosatelitarnych DNA wykorzystywanych w kontroli rodowodów bydła w Polsce
Anna Radko
Sól i lizawki solne w żywieniu krów nlecznych oraz w profilaktyce jodowej człowieka
Franciszek Brzóska
Stan i perspektywy rozwoju hodowli bydła mięsnego w Polsce
Jan Szarek Krzysztof Adamczyk Jan Frelich
Świnie puławskie – uwarunkowania kształtujące wielkość populacji w latach 1932-2007
Magdalena Szyndler-Nędza Tadeusz Blicharski Zbigniew Bajda
Produkty przetwarzania serwatki i ich zastosowanie w paszy dla kurcząt brojlerów – aspekt żywieniowy i fizjologiczny
Witold Szczurek
Standardowe metody oznaczania rozkładu białka pasz w przewodzie pokarmowym zwierząt przeżuwających
Zygmunt M. Kowalski Juliusz Strzetelski Barbara Niwińska Włodzimierz Nowak Janusz Pająk Agnieszka Szyszkowska
Grypa ptasia – influenza ptaków
Magdalena Solan Milena Józwik
Rozrzedzalniki w produkcji nasienia na potrzeby inseminacji – aspekty sanitarne i nowe rozwiązania
Jarosław Wieczorek

Wydarzenia

15. Konferencja niemiecko-polska w Grub. Monachium
Franciszek Brzóska Jan Knapik Marek Pieszka
Kolejne wyróżnienie dla sera owczego w ZD w Kołudzie Wielkiej
Tadeusz Pakulski

Opracowania informacyjne

Rola psa w życiu człowieka
Justyna Żychlińska-Buczek Anna Wronowska
Produkty z mleka owiec w tradycyjnej kuchni góralskiej
Bronisław Borys