Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Prace przeglądowe
Ocena polimorfizmu markerów mikrosatelitarnych DNA wykorzystywanych w kontroli rodowodów bydła w Polsce
Anna Radko
Pełny tekst
Sól i lizawki solne w żywieniu krów nlecznych oraz w profilaktyce jodowej człowieka
Franciszek Brzóska
Pełny tekst
Stan i perspektywy rozwoju hodowli bydła mięsnego w Polsce
Jan Szarek
Krzysztof Adamczyk
Jan Frelich
Pełny tekst
Świnie puławskie – uwarunkowania kształtujące wielkość populacji w latach 1932-2007
Magdalena Szyndler-Nędza
Tadeusz Blicharski
Zbigniew Bajda
Pełny tekst
Produkty przetwarzania serwatki i ich zastosowanie w paszy dla kurcząt brojlerów – aspekt żywieniowy i fizjologiczny
Witold Szczurek
Pełny tekst
Standardowe metody oznaczania rozkładu białka pasz w przewodzie pokarmowym zwierząt przeżuwających
Zygmunt M. Kowalski
Juliusz Strzetelski
Barbara Niwińska
Włodzimierz Nowak
Janusz Pająk
Agnieszka Szyszkowska
Pełny tekst
Grypa ptasia – influenza ptaków
Magdalena Solan
Milena Józwik
Pełny tekst
Rozrzedzalniki w produkcji nasienia na potrzeby inseminacji – aspekty sanitarne i nowe rozwiązania
Jarosław Wieczorek
Pełny tekst
Wydarzenia
15. Konferencja niemiecko-polska w Grub. Monachium
Franciszek Brzóska
Jan Knapik
Marek Pieszka
Pełny tekst
Kolejne wyróżnienie dla sera owczego w ZD w Kołudzie Wielkiej
Tadeusz Pakulski
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Rola psa w życiu człowieka
Justyna Żychlińska-Buczek
Anna Wronowska
Pełny tekst
Produkty z mleka owiec w tradycyjnej kuchni góralskiej
Bronisław Borys
Pełny tekst