Opracowania informacyjne

Krajowa Wystawa Czerwonego Bydła Polskiego – Szczyrzyc 2009
Kazimierz Żukowski

Prace przeglądowe

Możliwe skutki zakazu stosowania soi GMO w żywieniu zwierząt
Franciszek Brzóska Jerzy Koreleski Waldemar Korol
Wykorzystanie badań grup krwi w kontroli wiarygodności rodowodów bydła
Tadeusz Rychlik Mariusz Kościelny
Konserwatyzm genetyczny chromosomów płci w rodzinie Bovidae
Anna Kozubska-Sobocińska
Opłacalność chowu krów mamek i produkcji żywca wołowego
Aldona Skarżyńska
Trzęsawka – pasażowalna encefalopatia gąbczasta owiec
Urszula Kaczor Dominika Domoń
Wykorzystanie niektórych gatunków zwierząt w rolniczej produkcji niszowej. Część III. Ślimaki jadalne
Jarosław O. Horbańczuk Paweł Bielański Maciej Ligaszewski

Opracowania informacyjne

Hodowla zachowawcza polskiej owcy górskiej odmiany barwnej
Aldona Kawęcka
„Polski producent żywności 2009" – IZ PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka
Tadeusz Pakulski Anna Jarzynowska
Agrogazownia w ochronie środowiska rolniczego
Karol Węglarzy Julia Stekla
V Krajowa Wystawa Bydła Simentalskiego na IX Pożegnaniu Wakacji w Rudawce Rymanowskiej
Bogumiła Choroszy Zenon Choroszy