Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Opracowania informacyjne
Krajowa Wystawa Czerwonego Bydła Polskiego – Szczyrzyc 2009
Kazimierz Żukowski
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Możliwe skutki zakazu stosowania soi GMO w żywieniu zwierząt
Franciszek Brzóska
Jerzy Koreleski
Waldemar Korol
Pełny tekst
Wykorzystanie badań grup krwi w kontroli wiarygodności rodowodów bydła
Tadeusz Rychlik
Mariusz Kościelny
Pełny tekst
Konserwatyzm genetyczny chromosomów płci w rodzinie Bovidae
Anna Kozubska-Sobocińska
Pełny tekst
Opłacalność chowu krów mamek i produkcji żywca wołowego
Aldona Skarżyńska
Pełny tekst
Trzęsawka – pasażowalna encefalopatia gąbczasta owiec
Urszula Kaczor
Dominika Domoń
Pełny tekst
Wykorzystanie niektórych gatunków zwierząt w rolniczej produkcji niszowej. Część III. Ślimaki jadalne
Jarosław O. Horbańczuk
Paweł Bielański
Maciej Ligaszewski
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Hodowla zachowawcza polskiej owcy górskiej odmiany barwnej
Aldona Kawęcka
Pełny tekst
„Polski producent żywności 2009" – IZ PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka
Tadeusz Pakulski
Anna Jarzynowska
Pełny tekst
Agrogazownia w ochronie środowiska rolniczego
Karol Węglarzy
Julia Stekla
Pełny tekst
V Krajowa Wystawa Bydła Simentalskiego na IX Pożegnaniu Wakacji w Rudawce Rymanowskiej
Bogumiła Choroszy
Zenon Choroszy
Pełny tekst