Kartki z historii chowu zwierząt w Polsce

Bydło polskie w XIX wieku
Krzysztof Adamczyk Jan Szarek Andrzej Felenczak
Hodowla koni w Polsce (cz. IV)
Stanisław Deskur
Jak gospodarowali nasi przodkowie (cz. IV)
Piotr Hanczakowski

Prace przeglądowe

CVM (complex vertebral malformation) - nowa wada genetyczna u bydła HF
Andrzej Janik
Przeszłość i teraźniejszość hodowli bydła polskiego czerwonego
Jan Szarek Krzysztof Adamczyk Andrzej Felenczak
Perspektywa utrzymywania przeżuwaczy w ostoi typu biopark
Piotr Nowakowski Aleksander Dobicki Roman Kwaśnicki
Znaczenie mleka koziego w żywieniu człowieka
Krystyna Pieniak-Lendzion Roman Niedziółka

Z czasopism zagranicznych

Czy powinniśmy się bać transgenicznej żywności?
Jacek Jura
Polskie stoisko informacyjne (AGRIBEX, Bruksela)
Franciszek Palowski
Międzynarodowa Wystawa Zwierząt Bruksela 9-15.02.2004)
Piotr Wójcik
Reforma polityki rolnej Unii Europejskiej
Kazimierz Żukowski

Z doświadczeń Instytutu Zootechniki

Produkcja i standaryzacja surowic testowych do oznaczania grup krwi u owiec
Tadeusz Rychlik
Wykorzystanie wywarów gorzelnianych w żywieniu drobiu
Sylwester Świątkiewicz Jerzy Koreleski