Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Porównanie poziomu lipidów w osoczu krwi ogierów trenowanych i nie trenowanych
Bogusława Długosz
Magdalena Pieszka
Jarosław Łuszczyński
Romana Augustyn
3-9
Pełny tekst
Wpływ mieszanin wybranych szczepów bakterii fermentacji mlekowej na skład chemiczny i liczebność mikroorganizmów w kiszonkach z kukurydzy
Marek Selwet
Mariola Galbas
Filip Porzucek
Tomasz Cłapa
Leszek Majchrzak
10-16
Pełny tekst
Wpływ przedłużonych laktacji na produkcję i skład mleka bydła ras PHF i ZB utrzymywanego w gospodarstwie ekologicznym
Marzena Cwynar
Piotr Wójcik
17-25
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Źródła i następstwa zmian poziomu mocznika w mleku krów - znaczenie dla oceny poprawności żywienia oraz stanu środowiska naturalnego
Piotr Guliński
Ewa Salamończyk
Krzysztof Młynek
26-40
Pełny tekst
Wpływ żywienia pastwiskowego krów mlecznych na zawartość składników bioaktywnych oraz przydatność technologiczną mleka
Iwona Radkowska
41-47
Pełny tekst
Jakość mięsa polskich rodzimych ras świń
Karolina Szulc
Ewa Skrzypczak
48-57
Pełny tekst
Współczesne zagadnienia w badaniach i nauczaniu dobrostanu zwierząt
Monika Budzyńska
58-64
Pełny tekst
Teriery typu bull – historia i możliwości ich wykorzystania
Marta Król
Elżbieta Horoszewicz
Roman Niedziółka
Edyta Sweklej
65-72
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Julian Aleksandrowicz – pionier badań nad zawartością biopierwiastków w organizmach ludzi i zwierząt
Monika Nowakowska-Zamachowska
Marek Pieszka
73-75
Pełny tekst
Prof. dr hab. Jan Węgrzyn – Wspomnienie
Jan Trela
76-77
Pełny tekst