Wyniki badań naukowych

Sposoby oznaczania składu gatunkowego produktów pochodzenia zwierzęcego - metody ilościowe i jakociowe
Małgorzata Natonek-Wiśniewska
3-7
Właściwe warunki utrzymania po wprowadzeniu robota udojowego gwarancją poprawy parametrów mleka
Beata Sitkowska Dariusz Piwczyński Joanna Aerts
8-19
Profil kwasów tłuszczowych w wełnie owiec olkuskich - jagniąt i ich matek
Paulina Cholewińska Marta Iwaszkiewicz Piotr Nowakowski
20-24
Wyniki reprodukcyjne oraz ocena tempa wzrostu, procesu opierzania i pokroju kur rasy Serama
Patrycja Rajkowska Marcin Różewicz Alina Janocha Barbara Biesiada-Drzazga
25-33
Znaczenie mięsa w żywieniu człowieka i preferencje konsumentów związane z jego spożyciem w Polsce na przestrzeni ostatnich 30 lat
Karolina Grochowska Dorota Kołodziejczyk Stanisław Socha
34-45
Analiza częstotliwości występowania chorób kotów w wybranej przychodni weterynaryjnej
Dorota Kołodziejczyk Magda Czapko Aldona Gontarz Stanisław Socha
46-54
Sytuacja epizootyczna wścieklizny u zwierząt domowych w latach 2006-2015
Marian Flis
55-60
Analiza preferencji konsumenckich studentów dotycząca miodów pszczelich
Aldona Gontarz Iwona Błońska Stanisław Socha
61-76
Charakterystyka udziału rasy pełnej krwi angielskiej w populacji klaczy małopolskich uczestniczących w programie ochrony zasobów genetycznych koni rasy małopolskiej
Iwona Tomczyk-Wrona
77-86

Prace przeglądowe

Zastosowanie analizy DNA w kontroli pochodzenia świń w Polsce
Anna Koseniuk Anna Radko Dominika Rubiś Grzegorz Smołucha Agnieszka Szumiec
87-90
Przydatność przetwórcza i konsumpcyjna oraz walory prozdrowotne polskiej jagnięciny wytworzonej w systemie ekologicznym
Paweł Paraponiak
91-97
Soja niemodyfikowana genetycznie - jej produkcja i możliwości wykorzystania w żywieniu zwierząt w Polsce. Część I. Soja w bilansie paszowym i jej uprawa w kraju
Franciszek Brzóska Józef Śliwa
98-110
Wypoczynek krów w oborach wolnostanowiskowych boksowych. Część II
Andrzej Kaczor
111-117
Światowy rynek mleka - stan obecny i perspektywy rozowju
Piotr Guliński Ewa Salamończyk
118-130
Bydło simentalskie w Polsce na przestrzeni wieków
Bogumiła Choroszy Zenon Choroszy
131-137
Znaczenie termografii w diagnozowaniui mastistis
Dorota Godyń
138-144
Realizacja ustaleń Konwencji o Różnorodności Biologicznej w ochronie zwierząt gospodarskich w Polsce
Ewa Sosin-Bzducha Agnieszka Chełmińska Jędrzej Krupiński
145-153

Wyniki badań naukowych

Analiza rynku mięsa owczego w Polsce w latach 2004-2014
Ewa Peter Henryka Bernacka Daria Kasperska Magdalena Mistrzak
154-161

Opracowania informacyjne

Owce w ochronie krajobrazu Bornholmu
Bronisław Borys Marta Borys
162-167
Transfer wiedzy i innowacji w PROW 2014-2020
Paweł Radomski Piotr Moskała Piotr M. Mikosz
168-172
Święto gęsi - Dworzyska 2016
Ewa Gornowicz Lidia Lewko Rafał Zwierzyński
173-178
V Podhalańska Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Ludźmierzu
Jan Trela Wojciech Rasiński Anna Majewska
179-186
Czempionat Hodowlany Koni Rasy Huculskiej, Małopolskiej, Śląskiej i Polski Koń Zimnokrwisty
Iwona Tomczyk-Wrona Teresa Pracuch
187-188
21. Światowy Kongres Bydła Simentalskiego w Polsce
Zenon Choroszy Bogumiła Choroszy
189-191
Simentale w Instytucie Zootechniki PIB
Eugeniusz Herbut
192-193
XVI Pożegnanie Wakacji w Rudawce Rymanowskiej
Jan Trela Władysław Brejta Andrzej Kruk Piotr Kowol Edgar Beneš Aleksander Miejski
194-201
Regionalny Czempionat Koni Rasy Huculskiej
Iwona Tomczyk-Wrona Maria Brejta
202-206
Wystawa Ras Rodzimych w Rudawce Rymanowskiej
Agnieszka Chełmińska Piotr M. Mikosz Paweł Radomski Piotr Moskała
207-209
Podsumowanie "Pożegnania Wakacji" w Rudawce Rymanowskiej
Władysław Brejta
210
21st World Simmental - Fleckvieh Congress in Poland. Simmental cattle in NRIAP. 16th Farewell to Summer in Rudawka Rymanowska
211-218