Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Optymalny poziom żywienia i system utrzymania cieliczek w warunkach produkcyjnych
Barbara Niwińska
Iwona Furgał-Dierżuk
Andrzej Kaczor
Andrzej Mandecki
3-14
Pełny tekst
Charakterystyka koni fryzyjskich i ich utrzymania w wybranych ośrodkach na terenie Polski
Katarzyna Strzelec
Izabela Wilk
Julia Wojtyczka
Iwona Janczarek
Alicja Rakowska
15-22
Pełny tekst
Skład chemiczny siary i mleka loch w zależności od dnia laktacji
Barbara Jarocka
Zofia Antoszkiewicz
Wojciech Kozera
Krzysztof Karpiesiuk
23-28
Pełny tekst
Profil kwasów tłuszczowych w tłuszczopocie wełny jagniąt owiec olkuskich
Paulina Cholewińska
Marta Michalak
29-33
Pełny tekst
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
34-41
Pełny tekst
Analiza tekstury mięsa gęsi
Ewa Gornowicz
Lidia Lewko
Rafał Zwierzyński
42-52
Pełny tekst
Wsępne badania nad jakością produkcji ślimaka jadalnego (cornu aspersum aspersum (synonym Helix aspersa aspersa) żywionego mieszanką paszową z dodatkiem hydrochloru betainy (trimetyloglicyny)
Maciej Ligaszewski
Przemysław Pol
53-59
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Wpływ stresu oksydacyjnego na funkcje oraz jakość nasienia buhajów hodowlanych
Piotr Majchrowski
Dominika Furman-Toczek
60-66
Pełny tekst
Właściwości funkcjonalne mleka krów ras lokalnych w Polsce
Piotr Zapletal
Krzysztof Adamczyk
Iwona Radkowska
Barbara Małkusiak
67-76
Pełny tekst
American Quarter Horse (AQH)
Małgorzata Dybała
Anna Albera-Łojek
77-89
Pełny tekst
Zioła w terapii i profilaktyce schorzeń u koni
Małgorzata Kostyra
Anna Albera-Łojek
Jacek Łojek
90-107
Pełny tekst
Masaż i stretching w treningu i rehabilitacji koni
Joanna Wojtecka
Anna Albera-Łojek
Jacek Łojek
108-123
Pełny tekst
Doskonalenie świń a poziom dobrostanu
Anna Rekiel
Justyna Więcek
124-131
Pełny tekst
Wypas wielkoobszarowy owiec jako przykład wielowiekowego gospodarowania metodami rozwoju zrównoważonego na terenie Beskidu Śląskiego i Żywieckiego
Edyta Molik
Renata Ślezińska-Iwanicz
Karolina Nahajło
132-137
Pełny tekst
Kury ras ozdobnych jako zwierzęta towarzyszące, element bioróżnorodności genetycznej gatunku oraz potencjalne źródło oryginalnych produktów
Marcin Różewicz
138-151
Pełny tekst
Pochodzenie i charakterystyka kur ras amatorskich z grupy bojowców
Karol Kaszperuk
Marcin Różewicz
151-165
Pełny tekst
Specyfika biologii, warunków chowu, reprodukcji oraz walory użytkowe perlicy zwyczajnej (Numida meleagris)
Dorota Szablicka
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
Barbara Biesiada-Drzazga
166-177
Pełny tekst
Puch od gęsi Białej Kołudzkiej
Eugeniusz Herbut
178-183
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
V Kórnickie Dni Nauki
Lidia Lewko
Ewa Gornowicz
184-187
Pełny tekst
Prof. dr hab. Adam Wierny (1929-2016) Wspomnienie
Franciszek Brzóska
188-191
Pełny tekst
Senior hodowców polskiego bydła czerwonego mgr inż. Jan Bujwid (1899-1984) - człowiek mocny, twórczy i szlachetny
Jan Szarek
192-199
Pełny tekst