Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Opracowania informacyjne
Zakres tematyczny obrad i wybrane referaty Szkół Zimowych Hodowców Bydła w latach 1993–2017 (XXV lat)
Jan Szarek
Joanna Makulska
Zygmunt Gil
Krzysztof Adamczyk
3-18
Pełny tekst
Wyniki badań naukowych
Wykorzystanie preparatów ziołowych w profilaktyce i leczeniu schorzeń wymienia w gospodarstwach ekologicznych utrzymujących bydło mleczne
Piotr Wójcik
Przemysław Dudko
Jacek Walczak
Jacek Międzobrodzki
Klaudia Lisowska
Anna Białecka
19-33
Pełny tekst
Wpływ wysokości zbioru roślin kukurydzy na skład chemiczny kiszonki i produkcję mleka
Zbigniew Podkówka
34-38
Pełny tekst
Hodowcy bydła w Programie „Podkarpacki Naturalny Wypas”
Maria Ruda
Janusz Kilar
Stanisław Zając
Magdalena Kilar
39-47
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Wpływ żywienia pastwiskowego krów mlecznych na zawartość składników bioaktywnych oraz przydatność technologiczną mleka
Iwona Radkowska
48-55
Pełny tekst
Probiotyki w żywieniu bydła
Barbara Niwińska
Iwona Furgał-Dierżuk
Jarosław Wieczorek
56-67
Pełny tekst
Produkty regionalne i tradycyjne innowacyjnym powrotem do korzeni żywności
Janusz Kilar
Bożena Kusz
Maria Ruda
68-77
Pełny tekst
Stres cieplny u krów a możliwości poprawy warunków mikroklimatycznych w oborach (część I)
Andrzej Kaczor
78-83
Pełny tekst
Krótka historia programów ochrony bydła i ras objętych tymi programami oraz stan aktualny tych populacji
Anna Majewska
84-101
Pełny tekst
Wyniki badań naukowych
Zrównoważony rozwój rodzinnych gospodarstw utrzymujących bydło mięsne
Elżbieta Sowula-Skrzyńska
Anna Borecka
Grzegorz Skrzyński
Anna Szumiec
102-108
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Praktyczne wykorzystanie oceny genomowej w hodowli bydła mlecznego
Monika Skarwecka
109-113
Pełny tekst
Udział Instytutu Zootechniki PIB w opracowaniu metod oraz programów do oceny wartości użytkowej oraz hodowlanej bydła mięsnego w Polsce
Grzegorz Skrzyński
Bartosz Szymik
Piotr Wójcik
114-119
Pełny tekst
Simentale z Podkarpacia
Jan Trela
Pełny tekst