Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Umaszczenie crypto-tobiano u koni rasy huculskiej w Polsce
Marta Pasternak
Barbara Jaklińska
3-12
Pełny tekst
Charakterystyka rodów męskich ogierów huculskich kryjących klacze huculskie uczestniczące w programie ochrony zasobów genetycznych
Iwona Tomczyk-Wrona
13-21
Pełny tekst
Wybrane aspekty chowu kóz w województwie podkarpackim
Edyta Molik
Urszula Przybyło
Stanisław Kawa
22-29
Pełny tekst
Wpływ ekologicznego chowu na poprawę parametrów rozrodu owiec
Paweł Paraponiak
Marta Wieczorek-Dąbrowska
30-40
Pełny tekst
Opracowanie metod redukcji tlenków azotu z obornika kurzego i świńskiego
Joanna Pawłowska
Agata Szewczyk
Natasza Dobrowolska
Jacek Walczak
41-47
Pełny tekst
Rozpoznawalność i postrzeganie produktów tradycyjnych i regionalnych pochodzenia zwierzęcego jako konkurencyjnej oferty na polskim rynku żywnościowym
Kamila Musiał
Anna Szumiec
48-62
Pełny tekst
Analiza produktywności i dochodowości czynników produkcji w gospodarstwach ekologicznych zajmujących się chowem bydła mięsnego
Anna Szumiec
Kamila Musiał
63-72
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Oznaczanie składu gatunkowego materiału biologicznego za pomocą mitochondrialnego DNA – możliwości współczesnego laboratorium
Małgorzata Natonek-Wiśniewska
Piotr Krzyścin
73-77
Pełny tekst
Możliwości wykorzystania technik klonowania we wspomaganym rozrodzie bydła, technologii żywności, przemyśle biofarmaceutycznym, biomedycynie oraz restytucji ginących lub wymarłych ras i gatunków zwierząt
Maria Skrzyszowska
Marcin Samiec
78-92
Pełny tekst
Hodowla kłusaków francuskich – rys historyczny oraz aktualna sytuacja w Polsce
Wanda Górniak
93-101
Pełny tekst
Naturalne dodatki w diecie a status antyoksydacyjny i profil kwasów tłuszczowych mięśni kurcząt brojlerów
Iwona Skomorucha
Ewa Sosnówka-Czajka
102-106
Pełny tekst
Perspektywy krajowej produkcji pasz dla zwierząt gospodarskich oraz żywności pochodzenia zwierzęcego bez GMO
Barbara Niwińska
Beata Szymczyk
Witold Szczurek
107-120
Pełny tekst
Produkcja ziarna pszenżyta w Polsce oraz jego wartość paszowa i wykorzystanie w żywieniu drobiu
Marcin Różewicz
121-132
Pełny tekst
Astaksantyna – budowa, właściwości i zastosowanie w żywieniu zwierząt
Ewa Sosin-Bzducha
Iwona Furgał-Dierżuk
133-141
Pełny tekst
Behawior rozrodowy psów i kotów
Angelika Chłopik
Anna Wysokińska
142-152
Pełny tekst
Pleśniakowiec lśniący (Alphitobius diaperinus) – szkodnik w produkcji drobiarskiej potencjalnym źródłem białka w żywieniu zwierząt
Sara Dzik
153-159
Pełny tekst
Występowanie Cysticerkozy u zwierząt dzikich i domowych – zagrożenie epidemiologiczne
Marian Flis
160-164
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Pomyślny sezon wystawienniczy 2019 dla ptaków ze Stacji Zasobów Genetycznych Drobiu Wodnego w Dworzyskach
Ewa Gornowicz
Rafał Zwierzyński
Lidia Lewko
165-168
Pełny tekst
XIX Pożegnanie Wakacji w Rudawce Rymanowskiej
Władysław Brejta
Jan Trela
Edgar Beneš
Andrzej Kruk
Aleksander Miejski
169-185
Pełny tekst
Regionalny Czempionat Koni Rasy Huculskiej
Iwona Tomczyk-Wrona
186-189
Pełny tekst