Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Główne przyczyny zastepień owiec w stadach ras rodzimych w Polsce w latach 2015-2019
Marta Pasternak
Michał Puchała
3-11
Pełny tekst
Ocena stopnia zrównoważenia gospodarstw ekologicznych zajmujących się chowem bydła mięsnego
Anna Szumiec
Kamila Musiał
12-25
Pełny tekst
Wypas kulturowy jako propozycja dla nowego eko-schematu w ramach Wspólnej Polityki Rolnej - przykład Babiogórskiego Parku Narodowego
Kamila Musiał
26-37
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Walory prozdrowotne tłuszczu mleka owczego i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka
Edyta Molik
Karolina Kordeczka
38-42
Pełny tekst
Charakterystyka wybranych amatorskich ras gęsi
Marcin Różewicz
Dorota Szablicka
43-54
Pełny tekst
Sytuacja wybranych rynków surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego w dobie pandemii koronawirusa
Elżbieta Sowula-Skrzyńska
Joanna Pawłowska
Anna Borecka
55-66
Pełny tekst
Spojrzenie retrospektywne na 70-lecie Instytutu Zootechniki PIB - kadra, struktura i problematyka badawcza
Kamila Musiał
Anna Szumiec
67-81
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Młodzi adepci nauki
Lidia Lewko
82-84
Pełny tekst