Wyniki badań naukowych

Główne przyczyny zastepień owiec w stadach ras rodzimych w Polsce w latach 2015-2019
Marta Pasternak Michał Puchała
3-11
Ocena stopnia zrównoważenia gospodarstw ekologicznych zajmujących się chowem bydła mięsnego
Anna Szumiec Kamila Musiał
12-25
Wypas kulturowy jako propozycja dla nowego eko-schematu w ramach Wspólnej Polityki Rolnej - przykład Babiogórskiego Parku Narodowego
Kamila Musiał
26-37

Prace przeglądowe

Walory prozdrowotne tłuszczu mleka owczego i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka
Edyta Molik Karolina Kordeczka
38-42
Charakterystyka wybranych amatorskich ras gęsi
Marcin Różewicz Dorota Szablicka
43-54
Sytuacja wybranych rynków surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego w dobie pandemii koronawirusa
Elżbieta Sowula-Skrzyńska Joanna Pawłowska Anna Borecka
55-66
Spojrzenie retrospektywne na 70-lecie Instytutu Zootechniki PIB - kadra, struktura i problematyka badawcza
Kamila Musiał Anna Szumiec
67-81

Opracowania informacyjne

Młodzi adepci nauki
Lidia Lewko
82-84