Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Ocena stopnia zrównoważenia gospodarstw ekologicznych zajmujących się chowem bydła mlecznego
Anna Szumiec
Kamila Musiał
3-14
Pełny tekst
Dodatki funkcjonalne, takie jak sól, kwasy huminowe i mikroelemnety - jako modulatory wydajności i dobrego zdrowia wysokowydajnych krów mlecznych
Agata Szewczyk
Małgorzata Kusztal
16-24
Pełny tekst
Przyczyny eliminacji z hodowli w populacji rodzimej rasy koników polskich
Iwona Tomczyk-Wrona
25-32
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Żywotne obszary wiejskie w myśl idei rozwoju zrównoważonego
Kamila Musiał
Anna Szumiec
33-44
Pełny tekst
Strategia "Zielonej architektury" we Wspólnej Polityce Rolnej na lata 2023-2027
Wojciech Krawczyk
Paweł Paraponiak
Agata Szewczyk
45-51
Pełny tekst
Wpływ stresu cieplnego na płodność krów
Justyna Żychlińska-Buczek
Grzegorz Skrzyński
52-56
Pełny tekst
Podstawowe parametry hematologiczne w monitorowaniu zdrowia królików
Małgorzata Piórkowska
57-66
Pełny tekst
Rola zasobów genetycznych zwierząt gospodarskich w adaptacji i łagodzeniu zmian klimatu - głos FAO
Grażyna Polak
67-75
Pełny tekst
Wartość paszowa oraz możliwość wykorzystania ziarna mozgi kanaryjskiej (Phalaris canariensis L.) w żywieniu ptaków egzotycznych i drobiu
Marcin Różewicz
76-84
Pełny tekst
Małopolskie inicjatywy promocji produktów pochodzących z obszarów górskich i podgórskich
Paweł Paraponiak
Wojciech Krawczyk
85-94
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Po latach pracy w Instytucie Zootechniki - wybrane prace wdrożeniowe
Franciszek Brzóska
95-103
Pełny tekst
Jeszcze słów kilka o historii hodowli bydła polskiego czerwonego
Kazimierz Żukowski
104-108
Pełny tekst
Wspomnienia
Dr. inż. Stanisław Deskur (1927-2021) - Wspomnienie
Iwona Tomczyk-Wrona
109-111
Pełny tekst