Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Prace przeglądowe
Czy istnieje możliwość substytucji białka GMO innymi surowcami białkowymi (Część I)
Franciszek Brzóska
Pełny tekst
Ochrona sanitarna materiału genetycznego przeznaczonego do długotrwałego przechowywania
Jarosław Wieczorek
Pełny tekst
Wpływ mikroklimatu oraz systemu utrzymania na dobrostan krów mlecznych
Magdalena Solan
Milena Józwik
Pełny tekst
Jak powstała autoseksingowa rasa kur polbar (Pb)
Magdalena M. Gryzińska
Marian Niespodziewański
Pełny tekst
Wykorzystanie niektórych gatunków zwierząt w rolniczej produkcji niszowej. Część I. Struś afrykański
Jarosław O. Horbańczuk
Paweł Bielański
Maciej Ligaszewski
Pełny tekst
Alternatywne kierunki użytkowania owiec
Małgorzata Szewczuk
Ewa Czerniawska-Piątkowska
Włodzimierz Lachowski
Pełny tekst
Wydarzenia
Szczyrzycka wystawa bydła czerwonego 2008
Kazimierz Żukowski
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
W górach Peru. Ekstremalny trekking i życie na pampie
Andrzej Borys
Michał Kuberka
Pełny tekst
Mięso owiec w tradycyjnej kuchni góralskiej
Bronisław Borys
Pełny tekst
Wspomnienia
Profesor Peter English – Wspomnienie
Stanisław Płonka
Pełny tekst