Prace przeglądowe

Czy istnieje możliwość substytucji białka GMO innymi surowcami białkowymi (Część I)
Franciszek Brzóska
Ochrona sanitarna materiału genetycznego przeznaczonego do długotrwałego przechowywania
Jarosław Wieczorek
Wpływ mikroklimatu oraz systemu utrzymania na dobrostan krów mlecznych
Magdalena Solan Milena Józwik
Jak powstała autoseksingowa rasa kur polbar (Pb)
Magdalena M. Gryzińska Marian Niespodziewański
Wykorzystanie niektórych gatunków zwierząt w rolniczej produkcji niszowej. Część I. Struś afrykański
Jarosław O. Horbańczuk Paweł Bielański Maciej Ligaszewski
Alternatywne kierunki użytkowania owiec
Małgorzata Szewczuk Ewa Czerniawska-Piątkowska Włodzimierz Lachowski

Wydarzenia

Szczyrzycka wystawa bydła czerwonego 2008
Kazimierz Żukowski

Opracowania informacyjne

W górach Peru. Ekstremalny trekking i życie na pampie
Andrzej Borys Michał Kuberka
Mięso owiec w tradycyjnej kuchni góralskiej
Bronisław Borys

Wspomnienia

Profesor Peter English – Wspomnienie
Stanisław Płonka