Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Wyniki badań naukowych
Efektywność oceny genomicznej młodych buhajów w zakresie cech funkcjonalnych - pierwsze wyniki
Dariusz Piwczyński
Piotr Wójcik
Beata Sitkowska
Alicja Redelbach
Pełny tekst
Charakterystyka produkcyjna bydła simentalskiego na terenie Pogórza Karpackiego w zależności od wielkości stad i kraju pochodzenia ojca
Angelina Czubska-Stączek
Piotr Wójcik
Marzena Cwynar
Pełny tekst
Wpływ masy ciała prosiąt przy urodzeniu na tempo ich wzrostu do odsadzenia w wieku 5 lub 7 tygodni
Wanda Milewska
Janusz Falkowski
Krzysztof Karpiesiuk
Wojciech Kozera
Dorota Bugnacka
Pełny tekst
Wpływ dodatku witaminy D3 na wyniki produkcyjne oraz jakość mięsa tuczników
Małgorzata Świątkiewicz
Ewa Hanczakowska
Dagmara Weremko
Mirosław Tyra
Marta Nabożny
Anna Olszewska
Pełny tekst
Produkcyjność i jakość jaj kur nieśnych Sussex (S-66) w pierwszym i drugim roku użytkowania
Jolanta Calik
Pełny tekst
Wpływ marynowania na jakość mięśni piersiowych kurcząt brojlerów
Zofia Sokołowicz
Anna Augustyńska-Prejsnar
Pełny tekst
Kształtowanie się jakości jaj przechowywanych w zróżnicowanych warunkach pochodzących od wybranych populacji kur objętych programem ochrony
Józefa Krawczyk
Joanna Obrzut
Pełny tekst
Wyniki rozrodu norek różnych odmian barwnych na fermach objętych oceną wartości użytkowej i hodowlanej w latach 1999-2013
Natasza Święcicka
Henryka Bernacka
Jacek Zawiślak
Pełny tekst
Ocena przynależności rasowej pszczół, pochodzących z pasiek usytuowanych na terenie puszcz Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Białymstok
Beata Madras-Majewska
Łucja Skonieczna
Pełny tekst
Kryteria wyboru mięsa w ocenie studentów
Martyna Batorska
Monika Michalczuk
Krzysztof Damaziak
Anna Siennicka
Anna Łojek
Pełny tekst
Analiza cechy kościstości u źrebiąt rasy huculskiej odsadzanych naturalnie przez klacze w warunkach hodowli zachowawczej
Iwona Tomczyk-Wrona
Pełny tekst
Prace przeglądowe
Aktualny stan i możliwości poprawy zarodowej populacji trzody chlewnej w zakresie poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
Mirosław Tyra
Ilona Mitka
Pełny tekst
Roślinne koncentraty białkowe w żywieniu zwierząt
Eugeniusz R. Grela
Pełny tekst
Owce i baranina na Wyspach Owczych
Marta Borys
Michael Best
Bronisław Borys
Pełny tekst
Metody zmniejszania emisji odorów w budynkach inwentarskich i ich otoczeniu.
Małgorzata Kunowska-Slósarz
Justyna Gurdała
Marcin Gołębiewski
Tomasz Przysucha
Pełny tekst
Świnie miniaturowe - zwierzęta laboratoryjne
Diana Hager
Anna Rekiel
Pełny tekst
Opracowania informacyjne
Jubileusz 70-lecia Zakładu Doświadczalnego w Grodźcu Śląskim (od 1969 r.). Cz. 2.
Karol Węglarzy
Irena Skrzyżala
Pełny tekst
XXVIII Europejska wystawa drobiu, gołębi, ptaków ozdobnych, królików i świnek morskich w Metz
Jacek Zawiślak
Natasza Święcicka
Pełny tekst
Akredytacja ICAR dla Laboratorium Genetyki Molekularnej Instytutu Zootechniki PIB w zakresie badań rodowodowych bydła
Anna Radko
Pełny tekst
Odszedł prof. dr hab. Marian Duniec (1940-2016)
Eugeniusz Herbut
Jan Trela
Pełny tekst
Zaszczytne wyróżnienia dla prof. dr hab. Stefana Wierzbowskiego
Eugeniusz Herbut
Pełny tekst
Puch z gęsi Białej Kołudzkiej jest poszukiwany
Eugeniusz Herbut
Pełny tekst